Gemeente Venlo

This post is also available in: English (Engels) Deutsch (Duits)

Arcen
Arcen vormt een van de kernen van de gemeente Venlo, zo’n 12 kilometer ten noorden van de stad Venlo. Arcen ligt aan de meest oostelijke Maasoever.

Kasteeltuinen Arcen
Kasteeltuinen Arcen is een van de grootste Bloemen- en Plantenparken van Europa en werd meerdere keren uitgeroepen tot Uitje van het jaar!

Hertog Jan Brouwerij
Bij de Hertog Jan Brouwerij in Arcen kun je de authentieke koperen brouwketels en de sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen bewonderen.
Dorst gekregen?……Je bent van harte welkom voor een rondleiding.
Boek een rondleiding via www.hertogjan.nl

De Ijsvogel
Ijsvogel is een Graanbranderij die zelf haar alcohol stookt uit bier en wijn. De IJsvogel is gevestigd in een gerestaureerde werkende watermolen.
Ook zijn hier rondleidingen voor te boeken!

Tegelen/ Steyl
Tegelen is een stadsdeel van de gemeente Venlo. Tot 2001 was het een zelfstandige gemeente. Sindsdien hoort het bij Venlo.
Het kloosterdorp Steyl maakt deel uit van dit stadsdeel Tegelen. Steyl bestaat uit een verzameling kloosters, kapellen en kerken, sommige besloten, andere open voor bezoekers.

Botanische Tuin Jochumhof
Verborgen achter oude muren, midden in het mooiste kloosterdorp van Nederland, vindt u de Jochumhof; een enclave van natuur, historie en rust met een fenomenaal uitzicht over de Maas.

Ontdek de Botanische tuin: struin tussen een unieke verzameling bijzondere, oude en exotische planten, heesters en bomen.

Missie Museum
Een bezoek aan het Missiemuseum is een bijzondere ervaring.
Anders dan de naam doet vermoeden vind je er een overweldigende hoeveelheid volkenkundige voorwerpen, 1500 opgezette dieren en een imposante, kleurrijke verzameling vlinders, kevers en andere insecten.

Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen
Museum en atelier voor keramische kunst.

Blerick/ Boekend
Blerick is een stadsdeel van de gemeente Venlo. Het ligt aan de westoever van de Maas tegenover Venlo. Het stadsdeel bestaat uit de kernen Blerick, Hout Blerick en de Boekend.

Museum van Wasrol tot DVD
Geschiedenis beeld en geluid in een uniek en sfeervol museum.