Overige groepsprogramma’s

This post is also available in: English (Engels) Deutsch (Duits)

Stadswandeling door Venlo met Highbeer

Venlo herbergt vele pareltjes: kunstwerken met een verhaal, gebouwen met een rijke historie en knusse cafeetjes. Een gids neemt u tijdens een stadswandeling mee langs de historische en culturele plekjes van het centrum van Venlo. Als afsluiting van de stadswandeling kunt u genieten van een compleet verzorgde HighBeer bij Speciaalbierencafé Brouwersplaats. Dit gezellige café ligt in de Venlose binnenstad, aan de Parade, dat de scheidslijn is tussen het Kloosterkwartier en de Rosariumbuurt. Tot het eind van de 18e eeuw liep er een beekje door een deel van deze straat waar deze toen ook naar is genoemd; ‘Beick’ of ‘Groote Beeck’. In 1794 paraderen zijn soldaten via de ‘Groote Beeck’ naar het stadhuis en daarna is dan ook de naam ‘Parade’ ontstaan. Het pand aan de Parade nr.5 is nu dus ‘Brouwersplaats’. Het bestaat eigenlijk uit twee panden die zijn gebouwd in 1888 en 1915. Het gebouw heeft een voorgevel met ornamenten in de zogenaamde ‘Neorenaissance’ stijl. Het heeft kenmerken van Barokke architectuur met Jugendstill-elementen. Tot aan het eind van de vorige eeuw heeft het dienst gedaan als Belastingkantoor. 

Bij dit sfeervolle café kunt u genieten van mooie bieren, kleine gerechtjes en Limbourgondische gastvrijheid. En als het zonnetje schijnt kan dat genieten op het terras aan de voorzijde, met ruim zicht over de Parade… binnen in het prachtige café-gedeelte… maar ook aan de achterzijde in de prachtige Stadstuin.  

De High Beer bestaat uit vier speciaalbiertjes in een proefglas én daarbij ontvangt u vier maal lekkere bijpassende hapjes. De hapjes zijn seizoensgebonden (net als de bieren) en variëren van hartig tot zoet. 

Dit arrangement is inclusief: 

  • Stadswandeling met gids 
  • High Beer bij Brouwersplaats, inclusief: 

o    4 bieren 

o    bijpassende hapjes 

Prijzen en openingstijden 

Openingstijden  Dit arrangement is te boeken van dinsdag tot en met zondag.  
Prijs p.p (vanaf)  € 21,50 voor de high beer en eenmalig € 60 per groep voor de stadswandeling 

 

De High Beer kan ook apart gereserveerd worden (zonder wandeling) en is mogelijk vanaf 2 personen. 

 

Op (s)Tapas door Venlo
Met een picknickmand en een VVV-stadsgids gaat u op stap door Venlo. Tijdens de stadswandeling, die start vanaf de VVV, worden er leuke en interessante wetenswaardigheden over de Venlose binnenstad verteld en komt u langs prachtige plekjes. Ook wordt er onderweg bij drie echte Venlose speciaalzaken zoals Lamers Banket, Kaas & Kaasjes en Trattoria Antonia gestopt om de gezamenlijke picknickmand te vullen met lekkernijen voor de gehele groep. Deze lekkernijen worden aan het eind van de wandeling bij Eetcafé Hemingway genuttigd onder het genot van een lekker glaasje huiswijn, een biertje, fris of koffie en thee.
Het programma duurt ± 1,5 uur tot aan Hemingway. Hier kunt u zo lang u wenst genieten van de lekkernijen en de ongedwongen sfeer van dit gezellige eetcafe dat is gelegen in hartje Venlo. Na afsluiting kunt u de lege picknickmand bij Hemingway achterlaten en eventuele extra consumpties afrekenen. De aanvangstijd van de Op (s)tapas door Venlo is van woensdag t/m zaterdag tussen 12 en 16 uur. Een groep mag bestaan uit min. 8 en max.20 personen. De kosten bedragen € 24,95 p.p.(incl.btw). Ontdek Venlo op deze unieke en heerlijke manier en reserveer snel!

Culinaire Stadswandeling
Combinatie van een stadswandeling met een driegangenmenu. U wordt ontvangen met een aperitiefje en gaat vervolgens met de stadsgids op pad. De rondleiding wordt onderbroken voor een voor-, hoofd-, en nagerecht. Bij elke gang is 1 consumptie inbegrepen. Programma duurt ongeveer 4 uur. Start is tussen 17 en 18 uur. Minimaal aantal deelnemers is 8 personen en de kosten zijn € 62,50 pp. In overleg met de VVV maakt u een keuze uit de deelnemende restaurants.

iPad Challenge Venlo
De iPad Challenge is een City game waarbij uw gezelschap, in groepjes van max.6 personen, op een interactieve manier de strijd met elkaar aangaat. De bijna onbegrensde mogelijkheden van de iPad spelen hierbij een hoofdrol. De iPad Challenge staat volledig in het teken van de speerpunten van de stad Venlo. Rondom deze thema`s krijgt iedere groep uiteenlopende opdrachten op de iPad mini die ze, met behulp van aanwezige applicaties, moeten oplossen. Posten op Facebook en Twitter levert extra punten op. Uiteraard wordt er ook een beroep gedaan op de creativiteit, behendigheid en intelligentie van de deelnemers. Wilt u achteraf nog nagenieten? Dan worden de foto`s en filmpjes
na afloop toegestuurd!
Tijdsduur ± 3 uur – Prijzen: 12-15 pers. € 29,50 p.p.
16-24 pers. € 26,50 p.p.
25-50 pers. € 24,50 p.p.
(groepen kleiner dan 12 personen betalen voor min.12 pers)

Baantjer in Venlo
Sjraar de Maas is vermoord. Jullie gaan op onderzoek uit. Rechercheur de Cock is zijn dossier verloren en jullie krijgen het in handen. Lukt het jullie om de moord op te lossen? De dader, het plaats delict en andere details over deze moord zijn te achterhalen in de Venlose binnenstad. Het Baantjer in Venlo stadsspel is geïnspireerd op de traditionele stadswandeling. Je ontdekt de leukste en mooiste plekjes van de stad terwijl je de moord op Sjraar oplost. Lukt het jullie om de moordenaar te vinden?
2-10 personen: € 80,-
Er is ook een Baantjer variant in Arcen mogelijk

Venlo Safari
Als je denkt dat je in een jeep mag gaan zitten en rustig om je heen kunt gaan kijken, heb je het mis. Met alleen een adres en een naam sturen we jullie op pad en de rest mogen jullie zelf ontdekken. Het is 1 grote verrassing. Totaal geen idee hebben wat je gaat doen, waar je heen gaat en wie je daar gaat ontmoeten. Dat is Venlo Safari. Je komt op plekken waar je anders nooit komt, doet dingen die je anders niet zo snel zou doen en je ontmoet mensen die je anders nooit had ontmoet.
10 of meer personen: € 25,- pp
max. 60 personen

Flikken Venlo
Er is een moord gepleegd in Venlo en de politie tast in het duister. Jullie hulp is hard nodig. Lukt het jullie om de politie te helpen en de waarheid te achterhalen? Een koffer vol aanwijzingen om die ontrafeld moeten worden. Loop kriskras door Venlo om de aanwijzingen te achterhalen. En wie zijn toch die rare figuren die door de stad lopen? Ervaar de strijd en de competitie tijdens dit spannend stadsspel.
Vanaf 15 personen: € 40,- pp

Venloos Levend Monopoly
Het gezelligste bordspel nu levensecht in Venlo. Verzamel met je groep zoveel mogelijk Venlose straten; dit doe je door een straat te vinden op de plattegrond en de opdracht in die straat zo goed mogelijk uit te voeren. Opdrachten waarbij alle competenties van de groep hard nodig zijn. Samenwerken, onderzoeken, overleggen, tactieken bedenken en natuurlijk ook uitvoeren. Halverwege het spel krijgen jullie de keuze of jullie de verdeling van de straten willen zien of niet… de keus is aan jullie….
Vanaf 12 personen

Escape Room: Kunst of Kitsch?
De escape room bevindt zich in een loods aan de Maaskade 35. Het is een sfeervol atelier waar kunstenaars verblijven. Een gezellige warboel van verschillende dingen. Sinds kort is meneer Janssen ingetrokken in een van de woonruimtes van de loods. Normaal gesproken niks bijzonders, maar deze man is niet te vergelijken met de andere kunstenaars. Hij gedraagt zich vreemd, niemand krijgt hoogte van hem. Kom een bezoek brengen aan het atelier en maak kennis met de kunst en de kunstenaars. Misschien dat je meneer Janssen ook nog ontmoet of weten jullie het mysterie rondom hem te ontrafelen?
4-6 personen: € 110,- per groep
7-8 personen: € 120,- per groep

Deze arrangementen zijn altijd uit te breiden met koffie & vlaai, een lunch of een gezellig diner. Informeer naar de mogelijkheden.

Voor vragen en reserveringen kun je contact opnemen met onze VVV, telefoonnummer: 077 – 3510900 of mail naar info@vvvkantoorvenlo.nl

Geen fotobeschrijving beschikbaar.